חזרה לשירות מילואים: איך לנהל את התהליך הזה נכון?

הם נקראו שוב לדגל, חזרה לשירות מילואים והפעם זה נהיה רק יותר קשה. איך נוכל כארגון לתמוך את חיילי וחיילות המילואים כארגון, בחזרה לשירותם בחזית? 

שינוי המציאות הבטחונית בישראל בשנים הבאות: מילואים זאת השגרה החדשה
מהם האתגרים שעומדים בפני משרתים לקראת החזרה למילואים?
איך לתמוך כארגון כדי לתמוך במשרתים והמשתרות לקראת החזרה למילואים?
זיו אלרון

פסיכולוג, יועץ ומייסד-שותף. מומחה בחיזוק מנגנוני תקשורת, הנחיית סדנאות ופיתוח מנהלים.

המלחמה שפרצה ב- 7.10 היא אירוע ביטחוני בסדר גודל אחר, כזה שהוכיח למערכת הביטחון הישראלית כי עליה לארגן מחדש את סדרי העדיפות שלה. אחת התבונות המשמעותיות מהתקופה האחרונה, היא כי "יריעת" הסד"כ (סדרי הכוחות) של צה"ל, שהייתה במגמת צמצום ערב השבת השחורה, היא קצרה משחשבנו.

העובדה הזאת הובילה את מערך המילואים של צה"ל לחשב מסלול מחדש ולבנות גרף מחודש של תעסוקה מבצעית להגנה על הגזרות השונות, דבר שמאלץ את חיילי וחיילות המילואים, אלה שרק חזרו לפני מספר מועט של חודשים למעגל העבודה, לקבל על עצמם את הבשורה כי הם נקראים שוב לדגל לחזרה לשירות מילואים עם צווי התייצבות מחודשים לתקופת הקיץ.

האתגרים שבחזרה לשירות מילואים

קשה לתאר את רמת האתגר האישי-פסיכולוגי שבו שרויים אותם שנדרשים לחזור חזרה לשירות מילואים; מצד אחד הם רק חזרו לפני כמה חודשים למקומות העבודה ועדיין נמצאים בעיצומו של המאבק להוכיח למעסיק שהם שוב בעניינים, שהנזק שנוצר בזמן שנעדרו מצטמצם ושהכל חוזר להיות "תחת שליטה".

מנגד, הם מודעים לכך שעל השידה בכניסה לבית מונח להם צו גיוס מחודש שדורש מהם להיעלם בשנית לתקופה לא מבוטלת של זמן. הדבר הזה מייצר קונפליקט מאתגר בהחלטה בין הבית, העבודה והמדינה. קונפליקט רווי מתחים שמציף שאלות נוקבות בסגנון; האם כדאי להתייצב חזרה לשירות מילואים הפעם? האם פשוט להתחמק? מה יגיד הבוס? איך יגיבו בבית? ומציף תחושות עמוקות של תסכול וחוסר אונים.

בימים האלה ממש, יותר מכל חודשי המלחמה הקודמים, לארגונים יש תפקיד חשוב בלסייע לאותם משרתי ומשרתות המילואים בתמיכה, הזדהות, הכלה ובהרגעה. הם נדרשים לקבל החלטה אמיצה כי הם עומדים מאחורי המילואימניקים ומגבים את עשייתם החשובה, גם אחרי 8 חודשי לחימה מתישים.

לצד ההחלטה החשובה הזאת, חשוב לגבש תוכנית שתסייע לארגון ולמשרתים לצלוח את תקופת הגיוס הקרובה בשיתוף פעולה משופר, בהבנה ובסנכרון.

מומלץ לקרוא גם את המאמר על קליטה מחודשת של חיילי וחיילות המילואים בארגון.

הצטרפות לערוץ הטלגרם של אימ.טק – כל תכני הניהול הכי רלוונטיים במרחק של הקלקה.

חזרה לשירות מילואים, איך לעשות את זה נכון?

הנה כמה דרכים שיסייעו לך בצליחת תהליך החזרה של אנשי ונשות המילואים בארגון שלך לשירות:

הפגנת תמיכה וגיבוי למשרתים

אחד הגורמים המרכזיים לחשש בקרב אנשי המילואים קשור ב"חבל" שנשאר להם מהמעסיק לצאת לתקופת שירות נוספת. רבים שירתו חודשים רבים, ועכשיו אינם בטוחים שהארגון יעמוד מאחורי החלטתם לחזור. יש אף כאלה ש"דוחים את הקץ" בעדכון הבשורה, בכדי להמשיך ולנסות ולצבור עוד קצת נקודות קרדיט בעבודה בתקווה להמתיק מעט את הגלולה. 

למצב הזה מלוות תחושות קשות של מתח ו'סטרס' שניתן להפיג בנקל באמצעות הצהרת תמיכה יזומה וחד משמעית של המעסיק על המשך התמיכה של הארגון בחיילי וחיילות המילואים בתקופת שירות נוספת. הצהרה כזאת תוכל לספק ביטחון למשרתים לדבר על "הפיל שבחדר" ותאפשר לנהל סביב הנושא שיח פתוח, מועיל ומקדם.

תיאום ציפיות ובהירות לגבי תקופת השירות

כדי להפוך את תקופת החזרה לשירות לאפקטיבית, חשוב לבצע הכנה שתכלול תיאום ציפיות במספר היבטים: מהו אורך תקופת השירות הקרובה? האם המשרת יהיה זמין בה בטלפון? האם יוכל לקחת איתו מחשב ולהיות נגיש מרחוק? אם כן באיזו תדירות? וכו'.
השאלות הללו, שעל חלקן יתכן וכבר ניתן לענות עוד בשלב מוקדם (תלוי בגזרת המילואים), יוכלו לסייע בבניה ותכנון של תוכנית פעולה אפקטיבית עבור תקופת ההיעדרות של משרת המילואים, ושתיגזר מהאילוצים ומרמת הזמינות והיכולת שלו להיות מעורב. 

חשוב לציין שמרבית חיילי המילואים מיודעים על תקופת השירות שלהם מספר חודשים מראש, ולכן הצפת השיח בשלב מוקדם יותר תוכל להעניק לנו אפשרות טובה יותר להיערך. בהמשך לסעיף הקודם, הפגנת תמיכה וגיבוי תוכל לעזור להם לשתף אותנו בפרט הזה.

היערכות מוקדמת ו"סגירת מעגלים"

מוטיב ההפתעה של ה 7.10 לא אפשר לארגונים לנהל את השינויים, אלא בעיקר להגיב להם. המצב היום הוא שונה ומאפשר, כבר מהתקופה נוכחית, לשאול שאלות מנחות שייסעו בניהול מיטבי של המצב ובקבלת החלטות מושכלת;
למשל, מהו סדר העדיפויות של המשימות של משרת המילואים עד לתקופת הגיוס, והאם הן יידרשו להשתנות במהלכה? לאיזה גורם ניתן להאציל חלק מהאחריות, וכיצד נכון להכין אותו לכך כבר מעכשיו? האם נדרש להאיץ תהליכי הגיוס במחלקה בכדי לתמוך את תקופת ההיעדרות, או לחלופין דווקא להקפיא אותם? מהם ערוצי התקשורת והממשקים שדרכם נתנהל עם המשרת במהלך המילואים, והאם יהיה צורך לשנות את רמת התדירות שלהם?

מענה על השאלות האלה יוכל לשפר משמעותית את רמת ההיערכות של הארגון לקראת הגיוס המחודש של אנשי המילואים ובכך יאפשר יציאה לתקופת השירות בראש נקי ושקט יותר.

רוצה לשפר את ההיערכות של הארגון שלך ליציאה למילואים? ניתן ליצור איתנו קשר ונעזור לך בכך!

תמיכה ניהולית וחברתית

כפי שהוזכר כבר, המילואימניקים נמצאים בתקופה מוצפת רגשית, גדושה ועמוסה במחשבות ועיסוקים שונים. בתוך כל אלה, הם נדרשים גם לתפקד ברמה גבוהה במסגרת התפקיד שלהם. על מנת לצלוח את האתגר הזה, הם זקוקים לתמיכה מהמסובבים אותם:
ברמה הניהולית מומלץ לקיים שיחות אחד על אחד תדירות עם חיילי המילואים, ובתוכן לנסות להציף את החששות והאתגרים שלהם ולהעניק להם, ככל האפשר, תמיכה אישית ורגשית. העיקרון הבולט כאן הוא "פשוט להיות" – לגלות יחס אמפתי, קשב והבנה, ולהימנע מאמרות או עצות ריקות מתוכן (כדאי לקרוא על ייאוש ניהולי כדי להימנע ממנו).

גם ברמה החברתית נדרשת תמיכה של הצוות. זאת שעתם היפה של הקולגות והחברים מהעבודה, לשאול ולהתעניין, לתמוך היכן שנדרש ולהפגין תמיכה והערכה רבה כלפי המשרת החוזר. בתוך כך, חשוב להימנע (ולמנוע) כל שיח פוליטי, ציני, בלתי מכבד או כל סוג שיח שמוביל לפילוג או דה-מורליזציה עם המשרת. חשוב שנזכור שאנחנו כאן בכדי לשמור עליו ועל המורל שלו, ולא לפגוע בו.

מומלץ לקרוא גם על 5 דרכים פרקטיות להתמודדות עם מצבי לחץ ואי ודאות בניהול ועל ניהול מדויק.

תמיכה וסיוע למשפחת המשרתים

עד כה לא הזכרנו את המחיר המשפחתי שהגיוס המחודש לשירות המילואים תובע מהמשרתים. אותם בני/בנות זוג, ילדים ובני משפחה שרק התחילו להתרגל להורה שחזר, נאלצים שוב להתמודד עם היעלמותה של דמות מרכזית בחייהם. הדבר הזה עלול לגבות מחירים קשים מבני הבית וממשרת המילואים עצמו.
בפני הארגון עומדת קשת רחבה של אפשרויות כיצד לסייע למשרת ולמשפחה שלו, בעיקרן עמידה רציפה בקשר עם משפחתו ובדיקה חוזרת ונשנית לאופן שבו ניתן לתמוך (כלכלית או רגשית) באותם אלה שנאלצו לשלוח שוב את יקיריהם, ולוותר, בשנית, על שגרת החיים הנורמלית שלהם.

שמירה קשר רציף ואישי מרחוק

מומלץ למנות גורם (מנהל ישיר/משאבי אנוש) שידאג לניהול קשר רציף (ככל הניתן) עם משרת המילואים. גורם זה יהיה אמון על עדכון רציף על המתרחש בארגון/במחלקה, יבדוק כיצד הוא יכול לסייע לו וישמש עבורו אוזן קשבת במידת הצורך. גם אם אין בידו של אותו הגורם לסייע בצורה מעשית, עצם העניין והדאגה הם אלה המקנים למילואימניק את תחושת השקט שיש מי שדואג לו וחושב עליו במקום העבודה שלו.

חשוב לזכור כי החזרה למילואים היא צורך השעה. זהו צבא העם והמציאות מלמדת אותנו שאין אחרים מאשר אותם אנשי ונשות המילואים, שיהיו מוכנים לעזוב את חייהם ולקפוץ באומץ לחזית כדי לשמור על גבולות המדינה הקטנה והאהובה שלנו. עבור אנשים אמיצים, אנחנו נדרשים לקבל החלטות אמיצות ולתפקד כמערכת תומכת ומגבה, כזאת שבאמת כיף לחזור אליה – שוב. אפשר לקרוא על וודאות בניהול.

ריכזנו עבורך את כל התוכן להתמודדות עם ניהול, עבודה, מילואים ומלחמה, פשוט ללחוץ על "מילואימ.טק".